Kuijt vraagt Kalou om terugkeer bij Feyenoord

André

Dirk Kuijt heeft Salomon Kalou gevraagd samen met hem terug te keren naar Feyenoord. De aanvaller van Chelsea vindt het echter nog te vroeg.

Kuijt en Kalou vormden tot 2006 het gevreesde spitsenduo in De Kuip. "Feyenoord is voor mij nummer één", zei Kalou maandag in het programma Nieuwsuur. "Dirk zei dat ik ook moest komen. Dat we alle twee naar Feyenoord moeten gaan. maar ik wil nog een paar jaar hier blijven. Dan komt Feyenoord. Dirk zei dat hij nu wel terug wil", onthulde Kalou.

Feyenoord hoopt Kuijt komende zomer terug te halen naar Rotterdam. De Stadionclub heeft de aanvaller van Liverpool zelfs al een meerjarig contract aangeboden, welke Kuijt in beraad heeft. De 31-jarige Kuijt is bij Liverpool niet zeker meer van een basisplaats en kan in Rotterdam zelfs een evenutele trainersloopbaan opstarten.

Het is nog allerminst zeker of Kuijt daadwerkelijk terugkeert bij Feyenoord. De huidige nummer twee van de Eredivisie kan hem geen topsalaris bieden. Andere clubs kunnen dat wel, waaronder Hamburger SV dat nog in de markt is voor de Oranje-international.