[Bundesliga] Eintracht Frankfurt keert terug op hoogste niveau

Niels (DerMeister)

Na een afwezigheid van één seizoen keert Eintracht Frankfurt weer terug in de Duitse Bundesliga. De ploeg van trainer Armin Veh won vandaag met 0-3 van Alemannia Aachen en stelde op deze manier promotie naar het hoogste niveau veilig.

Mohamadou Idrissou wist tweemaal te scoren voor Frankfurt. Het derde doelpunt was een eigen treffer van Seyi Olajengbesi. Bij Aachen stonden Boy Waterman en Anouar Hadouir in de basis. Bas Sibum ontbrak in de selectie van de ploeg uit Aken.

Met nog twee duels te gaan kan Frankfurt niet meer buiten de top twee van de 2.Bundesliga vallen. Net als koploper Greuther Furth, dat afgelopen weekend al promotie veiligstelde, heeft Frankfurt na vandaag 68 punten. Het verschil met de nummer drie, dat aan het eind van het seizoen een play-off speelt tegen de nummer zestien van de Bundesliga, bedraagt acht punten. Fortuna Dusseldorf, Sankt Pauli, Paderborn en 1860 München zijn de vier ploegen die nog in de race zijn voor deze derde plaats.

Alemannia Aachen kent ondertussen heel andere zorgen. De ploeg staat onderaan in de 2.Bundesliga en moet de resterende twee wedstrijden winnen. Zo niet, dan degradeert de ploeg. Behalve Waterman, Hadouir en Sibum werkt ook Eric Meijer bij Aachen. Hij is sportief directeur bij de ploeg, waar hij tussen 2003 en 2006 als speler voor uitkwam.