Steinsson nog duizenden jaren bij Bolton

Niels (DerMeister)

Grétar Steinsson hoeft zich niet meer druk te maken over zijn toekomst. De Ijslander tekende vandaag een contract dat hem tot het jaar 20014 verbond aan Bolton Wanderers. Een tikfoutje bij de administratie van de Engelse Premier League-ploeg is hier de oorzaak van.

"Natuurlijk ben ik blij met de nieuwe afspraken", aldus Steinsson. "Aanvankelijk wilde de club niet verder gaan dan één jaar (het contract loopt uiteraard tot 2014), dus ik ben erg gelukkig dat ze van gedachten zijn veranderd en me de volle achttienduizend jaar hebben gegeven."

"Ik denk dat ik waarschijnlijk stop als mijn contract afloopt", grapte Steinsson verder. "Ik ben op dat moment namelijk 18.032 jaar oud, in mijn ogen is dat wel een mooie leeftijd om te stoppen en te gaan denken aan een carrière als trainer."

Phil Gartside, de voorzitter van Bolton, kon de grap van de tikfout wel inzien. "Het contract ziet er wel aan lange kant uit, maar er kan genoeg gebeuren in achttienduizend jaar. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat Grétars ervaring een groet toegevoegde waarde zal zijn voor deze club de komende 180 eeuwen."

Steinsson, die in het verleden in Nederland voor AZ speelde, is niet de eerste speler in de Premier League die door een administratieve fout een zeer bijzonder contract voorgeschoteld kreeg. Wim Jonk kon in 1998 door een computerstoring tijdens de hele looptijd van zijn tweejarige contract bij Sheffield Wednesday een bedrag van maar liefst 8.888.888.888 Engelse ponden bij elkaar verdienen.