Genoa twee thuiswedstrijden zonder fans

Frank (franklop)

Na de ongeregeldheden rond het duel van Genoa met Siena op zondagavond zal de thuisploeg het de laatste twee duels in eigen stadion zonder publiek moeten stellen. Genoa speelt nog twee duels in het eigen Luigi Ferraris-stadion, de Italiaanse voetbalbond heeft besloten dat die achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.

De club krijgt de sanctie vanwege de onveilige situatie die zondagavond ontstond toen de ploeg tegen een 0-4 achterstand aankeek. De harde kern scandeerde dat de spelers het Genoa-tenue onwaardig waren en hun shirt daardoor beter uit konden trekken. Toen enkele spelers dit ook daadwerkelijk deden lag het spel veertig minuten stil. Ook gooide de aanhang vuurwerk op het veld.

Nadat onder meer doelman Sébastien Frey en aanvaller Giuseppe Sculli de supporters gekalmeerd hadden kon de wedstrijd worden hervat, waarna de eindstand nog op 1-4 kwam. Genoa staat momenteel op de zeventiende plaats in de Serie A. In de twee resterende thuiswedstrijden die zonder publiek afgewerkt worden treft Genoa Cagliari en Palermo. Verder speelt de ploeg nog drie uitwedstrijden, waarbij de supporters wel mee mogen reizen. De ambitieuze club staat slechts één punt boven de degradatiestreep.