[WK snooker] Hendry, Robertson door naar tweede ronde

Boris (borisz)

Op de tweede dag van het wereldkampioenschap snooker hebben de oud-wereldkampioenen Stephen Hendry en Neil Robertson zich geplaatst voor de tweede ronde. Hendry was met 10-4 te sterk voor Stuart Bingham en Robertson won eveneens met 10-4 van Ken Dorhety. 

Beide snookeraars hadden zaterdag al een flinke voorsprong genomen en waren vandaag snel klaar met hun tegenstander. Hendry in de tweede ronde uit tegen de titelverdediger John Higgins. Robertson moet tegen David Gilbert die Martin Gould uitschakelde. 

De grootste verrassing kwam van de Chinese debutant Cao Yupeng die Mark Allen uitschakelde. Yupeng, de nummer 87 van de wereld, had vier kwalificatieronden gewonnen om het WK te bereiken. Gisteren pakte hij een voorsprong van één frame, vandaag bouwde hij daarop voort mede door twee centuries van 108 en 113. Allen had bij 6-9 de kans om terug te komen. Hij potte de laatste zwarte bal, maar de witte bal ging ook van tafel dus het was een foul. Allen verloor het frame en daarmee dus ook de partij. 

Een andere debutant de Belg Luca Brecel was gespannen tijdens zijn eerste sessie. De eerste vier frames gingen naar Maguire. Na de pauze kwam Brecel knap terug met een 97 break. Bij het einde van de sessie kwam Brecel echt los en won de laatste twee frames mede door een century van 117. Morgenochtend staat de  beslissende sessie gepland.  

Morgen zal ook Ronnie O'Sullivan voor het eerst aan de tafel verschijnen, hij treed aan tegen Peter Ebdon.  


Uitslagen

Speler Speler Uitslag/tussenstand
Martin Gould David Gilbert 8-10
Mark Allen Cao Yupeng 6-10
Stuart Bingham Stephen Hendry  4-10
Neil Robertson Ken Dorhety 10-4 
Stephen Maguire Luca Brecel 6-3
Shaun Murphy Jamie Jones 5-4

Programma maandag 23 april

Tijd Speler Speler Sessie
11.00 Stephen Maguire Luca Brecel Beslissende sessie
11.00 Matthew Stevens Marco Fu Eerste sessie
15.30 Shaun Murphy Jamie Jones Beslissende sessie
15.30 Ronnie O'Sullivan Peter Ebdon Eerste sessie
20.00 Stephen Lee Andrew Higginson Eerste sessie
20.00 Matthew Stevens Marco Fu Beslissende sessie