Ferguson: "Initiatief uit handen gegeven"

Wessenator

De titelstrijd in Engeland ligt na zondag weer open. Manchester United verspeelde dure punten tegen Everton en City won van Wolverhampton Wanderers.

United-manager Sir Alex Ferguson was erg teleurgesteld na het 4-4 gelijkspel tegen Everton. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Dan doen we wel vaker", zei de Schot tegen Engelse media. "We hebben het initiatief uit handen gegeven, maar we weten dat we een goed resultaat kunnen behalen op bezoek bij Manchester City."

Volgende week staat in het Etihad Stadium de derby van Manchester op het programma. City staat drie punten achter op United, maar komt bij een zege aan kop in de Premier League. The Citizens hebben namelijk een beter doelsaldo. "Er moet een reactie komen van de spelers. De wedstrijd tegen is City voor beide clubs bepalend."

"Het wordt een derby van het allerhoogste niveau. Tegen Everton hebben we dure punten laten liggen. Ik kan niet geloven dat we op Old Trafford vier tegendoelpunten incasseerden. We hadden de wedstrijd uit moeten spelen en niets meer dan dat. We hebben het achterin laten afweten." United leidde tot de slotfase met 4-2.