Vrouw verkracht op twee plekken in Arnhem

Monique Verlind (DJMO)

In Arnhem is zaterdagochtend een 24-jarige vrouw verkracht na een avond uit. De dader vergreep zich eerst aan haar in een steegje van de Nijhoffstraat en later in het Sonsbeekpark, meldt de politie.

De vrouw was wezen stappen in het centrum en was op haar fiets op weg naar huis. In de Nijhoffstraat werd ze van achteren beetgepakt, een steegje ingetrokken en verkracht. De dader blinddoekte haar daarna, waarop de twee samen richting het Sonsbeekpark liepen. Langs welke route is onduidelijk. Dit alles gebeurde tussen 04.15 en 07.00 uur

Om niet gezien te worden trok de dader het slachtoffer naar beneden op het moment dat er verkeer langskwam, veelal achter geparkeerde auto's. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze ook een keer tegen een geparkeerde auto is aangelopen. De kans bestaat dat het voertuig schade heeft opgelopen.

Na de tweede verkraching in het Sonsbeekpark vertrok de dader te voet. Het slachtoffer belde even later bij een woning aan, waarvan de bewoners de politie waarschuwden. Die heeft meteen een groot onderzoek ingesteld.

De politie is op zoek naar getuigen. De dader is volgens de politie een getinte man met gemillimeterd haar of een kalend hoofd.