Haagse voetbalfans opgepakt voor reis naar België

bennootje

De politie heeft zondag 46 voetbalfans tussen de 15 en 45 jaar uit de regio Den Haag opgepakt. Hiermee is een gewelddadige confrontatie met bezoekers van de voetbalwedstrijd Club Brugge tegen Anderlecht voorkomen, denken politie en justitie.

De politie had signalen gekregen dat een grote groep Hagenaren geweld wilde gaan gebruiken rondom deze wedstrijd. Uit onderzoek bleek dat deze signalen serieus konden worden opgevat. Toen de groep zondagochtend met een touringcar naar België wilde reizen, greep de politie preventief in. Dat kan sinds 2010 op basis van de Voetbalwet.

In de touringcar werd een flinke hoeveelheid zwaar en illegaal vuurwerk, softdrugs en ongeveer twintig pakjes met harddrugs en xtc-pillen aangetroffen. De inzittenden hadden ook flessen alcohol bij zich. De verdachten worden zondag gehoord, waarna het OM beslist over hun vervolging.

Mogelijk gaat het om ADO-fans die bevriend zijn met supporters van Club Brugge. De meeste komen naar verwachting zondag vrij, maar zeker een verdachte blijft in de cel. Deze 24-jarige Hagenaar werd nog gezocht voor zijn aandeel in de rellen rond de jaarwisseling in Ypenburg-Leidschenveen.