[WK snooker] Higgins kruipt door oog van de naald

Boris (borisz)

John Higgins kruipt door het oog van de naald. De wereldkampioen had een beslissend frame nodig om de Chinees Liang Wenbo uit te schakelen. De eerste dag van het wereldkampioenschap werd nog meer opgesierd door een 147 Stephen Hendry.

Higgins sloot de openingssessie af met een 5-4 voorsprong. Het eerste frame in de avondsessie ging naar Higgins, maar daarna gingen er vier frames naar de Chinees. De Schot kwam terug tot 8-8 mede door een 133. In het beslissende frame gaf Wenbo een fout toe en daardoor lag de tafel klaar om uitgespeeld t worden door Higgins. Hij faalde echter op 44 punten. Wenbo wist uiteindelijk de leiding te nemen in het frame, maar met nog twee rode ballen op tafel mistte hij de pot om de partij te beslissen. Higgins profiteerde en trok aan het langste eind.

Vijf overige partijen kenden vandaag hun eerste sessie. Neil Robertson en Stephen Hendry zijn met anderhalve been in de volgende ronde. Robertson leidt met 7-2 tegen Ken Doherty en Hendry staat met 8-1 voor tegen Stuart Bingham. The Golden Boy verloor het eerste frame, maar herpakte zich door de resterende acht frames te winnen. Het zevende frame zal de boeken in gaan als de tiende maximum break in het Crucible Theatre tijdens het WK snooker. Hendry potte voor de elfde keer in zijn carriere achterelkaar vijftien rode, vijftien zwarte en de gekleurde ballen om de 147 score te bereiken. 

Morgen komt de Belg Luca Brecel voor het eerst in actie tegen Stephen Maguire. Ook Shaun Murphy zal zijn partij beginnen tegen Jamie Jones. 

Uitslag + tussenstanden

Speler Speler Uitslag/tussenstand
John Higgins Liang Wenbo 10-9
Martin Gould David Gilbert 3-6
Stuart Bingham Stephen Hendry 1-8
Neil Robertson Ken Doherty 7-2
Mark Allen Cao Yupeng 4-5

Programma zondag 22 april 2012

Tijd Speler Speler Sessie
11.00 Stephen Maguire Luca Brecel Eerste sessie
11.00 Martin Gould David Gilbert Beslissende sessie
15.30 Shaun Murphy Jamie Jones Eerste sessie
15.30 Mark Allen Cao Yupeng Beslissende sessie
20.00 Stuart Bingham Stephen Hendry Beslissende sessie
20.00 Neil Robertson Ken Doherty Beslissende sessie