Kovalainen: "Progressie is eindelijk zichtbaar"

Peterselieman

Heikki Kovalainen kwalificeerde zich vandaag met de Caterham op de zestiende startplaats voor de Grand Prix van Bahrein. De Fin was zeer blij dat hij drie coureurs van gevestigde teams achter zich liet en zo eindelijk een deel van de belofte om dit jaar vaker Q2 te halen ingelost heeft.

"Een fraaie bonus. Vanmorgen zaten we dicht in de buurt van een paar andere auto's en beseften we dat het mogelijk zou moeten zijn. We hebben hard gewerkt om in de positie te komen. Afgelopen winter hebben we veel progressie geboekt, maar dat heeft nog niet geresulteerd in betere resultaten. Dit is een belangrijke opsteker," zei Kovalainen na afloop van de kwalificatie.

Teamgenoot Vitaly Petrov eindigde op plaats twintig een seconde achter de Fin in Q1. "Op de harde banden was ik bijna even snel als Heikki. Op de zachte banden voelde de auto echter niet lekker aan bij het aanremmen. In de vrije training verloor ik wat tijd door een probleem met de wagenvloer. Daardoor kon ik niet werken aan de balans op de zachte banden," zei Petrov.

"Maar we komen in de buurt van waar we willen zijn. We zitten veel dichter bij de middenmoot dan in China en ik denk dat het een interessante race voor ons kan worden. Er zullen veel pitstops gemaakt worden en het komt erop aan zo goed mogelijk met de banden om te springen," zei de Rus die er vertrouwen in heeft dat de race positief voor het team uit kan gaan pakken.