Cavendish wil Tour uitrijden

Peterselieman

Mark Cavendish wil dit jaar de Tour de France gewoon uitrijden. De Brit is het dan ook niet eens met alle renners die in Frankrijk voortijdig afstappen om zich zo beter voor te kunnen bereiden op de olympische wegwedstrijd die zes dagen na de Tour gepland staat.

"Ik rijd de Tour uit, tenzij ik onverhoopt ziek word. Sterker nog: ik ga voor de groene trui en olympisch goud," zei Cavendish tegen Cyclingnews. De Brit weet dat zijn doelen niet gemakkelijk te behalen zullen zijn, ondanks dat hij de capaciteiten heeft om in beide koersen te kunnen vlammen. "De zes dagen tussen de Tour en de Spelen zijn zwaar. Je moet elk uur benutten. Maar het is niet zo dat ik in Londen een andere sport ga beoefenen."

De Brit ziet in zijn aanpak één groot voordeel. "De meeste coureurs die de Spelen doen, zijn ook actief geweest in de Tour de France. En is het de vraag of zij zulke goede renners in hun ploeg hebben. Ik ben niet degene die mogelijk de groene trui en goud wint, dat zijn Team Sky en het Britse team."