Cocu ziet kritiek op Labyad als positief

Frank (franklop)

Volgens Philip Cocu is het een goed teken dat de PSV-fans momenteel niet blij zijn met Zakaria Labyad, die de Eindhovense club na dit seizoen zal verlaten. Deze week werd bekend dat Labyad definitief heeft gekozen voor Sporting CP, waar hij na dit seizoen heen zal verhuizen. Dit tot ongenoegen van de PSV-fans.

Cocu ervaart de woede van de supporters echter niet als negatief, maar denkt dat Labyad het juist als een compliment moet zien. "Het is een positief teken, want daaruit blijkt dat Labyad een gewaardeerde speler is. Het houdt de mensen bezig. Dat sentimenten meespelen, is logisch", zei de oefenmeester tegenover De Telegraaf. "Labyad is de afgelopen tijd uitstekend blijven functioneren, zowel op de training als in de wedstrijden. Dat is voor mij een belangrijk ijkpunt. Als ik Labyad opstel, verwacht ik dat hij zijn taken naar behoren uitvoert en ik hoop daarbij ook we op de steun van het publiek kunnen rekenen."

Dat Labyad niet populair meer is bij de supporters, laat de Marokkaan zeker niet onberoerd. "Ik vind het erg dat de supporters mij hebben uitgescholden, omdat ik degene ben die heel graag bij PSV wilde blijven. Maar aan de andere kant heb ik er ook wel begrip voor."