Van Veldhoven: "Uitslag is wat overdreven"

Frank (franklop)

Harm van Veldhoven zag 'zijn' Roda JC vrijdagavond een eclatante 0-3 zege boeken bij NAC Breda. De trainer is blij, maar vindt de score ietwat geflatteerd. De Limburgers hadden zeker geen makkelijke avond in Breda, maar bleken op de counter dodelijk effectief.

Uiteindelijk liep Roda in de tweede helft dankzij treffers van Sanharib Malki, Mitchell Donald en Ruud Vormer uit naar een riante 0-3 zege. Van Veldhoven was vanzelfsprekend blij met de driepunter, maar toonde zich ook realistisch. "De uitslag is wat overdreven", zo stelt de oefenmeester tegenover de camera's van Eredivisie Live. "We waren in de eerste helft slordig en NAC was toch het betere elftal. Zij hadden ook een goal kunnen maken, maar ik ben natuurlijk blij met de spirit en het rendement van de invallers. Dat stemt hoopvol."

NAC-coach John Karelse baalde na afloop stevig. Zijn ploeg moet met nog drie wedstrijden te gaan en zes punten boven de streep nog vechten tegen degradatie. "We hebben aardig gevoetbald, maar het was moeilijk om er doorheen te komen. Het ontbrak ons aan creativiteit. Ik blijf wel rustig, al is het jammer van vandaag."