Organisatie: "GP Bahrein gaat door"

Peterselieman

De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft vandaag nog maar eens benadrukt dat de race komende zondag gewoon door zal gaan. De vele demonstraties en zelfs het platleggen van de officiële site van de Formule 1 door hackersclub Anonymous zullen de coureurs niet tegenhouden.

"Ik denk dat deze race kan helpen om bruggen te slaan om de onenigheid in Bahrein het hoofd te bieden en het land te verenigen. De Grand Prix is bovendien een goed middel voor ons als leiders om onze politieke problemen op te lossen, omdat de race iets positiefs is om naar uit te kijken en er bovendien veel mensen moeten samenwerken om dit een succes te maken, want de Grand Prix is in sociaal en economisch opzicht van groot belang voor Bahrein," zei de kroonprins van Bahrein Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa.

"Als we de Grand Prix niet zouden organiseren, zouden ze namelijk wel een andere manier vinden om de aandacht die ze van de wereld willen hebben op zich gericht te krijgen. Ik kan bovendien garanderen dat eventuele problemen, ongeacht of die gaan plaatsvinden, niet als een directe aanval op de Formule 1 bedoeld zijn, maar simpelweg een bewijs zijn van het feit dat er hier mensen zijn die chaos willen veroorzaken."

Bin Hamad weet dat het land kampt met problemen maar zegt hier niet voor weg te lopen. Hij stelt dat juist door de openheid van Bahrein de problemen naar buiten komen en dat daarom de wereld te veel op het land let.