Nieuwe regisseur voor vervolg The Hunger Games

dekatophetspek

Francis Lawrence gaat Catching Fire regisseren. De regie van het vervolg op The Hunger Games was een gewild baantje in Hollywood, nadat Gary Ross uit het project stapte. Lawrence heeft nu groen licht gekregen om de sciencefictionfilm te maken, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Lawrence was met Moneyball-regisseur Bennet Miller in de race voor de regieklus. Miller wilde de film graag regisseren, maar wil ook graag de komedie Foxcatcher met Steve Carell maken. Ross wilde Catching Fire niet maken omdat hij naar eigen zeggen geen tijd had. Volgens geruchten was de regisseur het niet eens met het salaris dat hij voor de film zou krijgen.

De Oostenrijkse Lawrence is bekend van Water for Elephants, I Am Legend en videoclips van popsterren als Britney Spears, Janet Jackson en Jennifer Lopez. Hij kan meteen beginnen aan Catching Fire, waarvoor de opnames dit najaar van start moeten gaan.

The Hunger Games met Jennifer Lawrence, geen familie van de regisseur, is een groot succes in de Amerikaanse bioscopen. De film kostte 78 miljoen dollar om te maken, staat al vier weken op de eerste plaats en leverde tot nu toe wereldwijd ruim 530 miljoen dollar op.


Nieuwe regisseur voor vervolg The Hunger Games (Foto: Novum)