CDA'er Koppejan kritisch over rol ambtenaren

Redactie

Ambtenaren nemen te veel beslissingen die bestuurders zouden moeten nemen. Dat zegt CDA-Kamerlid Ad Koppejan vrijdag in Trouw. Hij vindt dat ze te veel te zeggen hebben.

Koppejan uit zijn kritiek over ambtenaren na zijn lange strijd voor behoud van de Hedwigepolder. Dat was tevens 'een strijd tegen het ambtelijk establishment', vindt hij. "Ik werd steeds vasthoudender. Ik merkte dat het niet alleen ging over het behoud van polders, maar ook om wie het in dit land voor het zeggen heeft", aldus het Zeeuwse Kamerlid in de krant.

Het stoort Koppejan enorm dat ambtenaren de dienst uitmaken 'in plaats van onafhankelijke gekozen volksvertegenwoordigers'. Volgens hem leek het wel of zij ongezien natuurdoelstellingen naar Brussel konden sturen. Hij spreekt van 'ambtelijke malversaties zowel in Den Haag als Brussel'.

Koppejan wijst erop dat het Westerscheldeverdrag ook tot stand kwam zonder dat de mensen die daar leven zich in de discussie mengden. Het Kamerlid zegt inmiddels de strijd voor behoud van de Hedwigepolder te hebben opgegeven.


CDA'er Koppejan kritisch over rol ambtenaren (Foto: Novum)