Ten Rouwelaar vreest bezuinigingen NAC

Peterselieman

NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar ziet de toekomst van de club niet positief in. De goalie is bang dat bezuinigingen leiden tot degradatie naar de Jupiler League.

De ervaren sluitpost hoopt dat er geen bezuinigingen nodig zijn voor de Bredase club. "Als we nog verder moeten bezuinigen op het spelersbudget koersen we rechtstreeks af op de Jupiler League. Nu hebben we het al moeilijk om ons te handhaven. Laat staan als er nog meer gesneden gaat worden," vertelt hij in gesprek met BN/De Stem.

Hij ziet een streekgenoot als voorbeeld hoe het niet moet gaan. "Het lijkt me niet wijs als we aan Willem II een voorbeeld gaan nemen," aldus de doelman. Willem II moest een aantal jaar geleden ook bezuinigen en dat leidde, mede, tot degradatie naar de Jupiler League. Vooralsnog spelen de Tilburgers daar nog in en is dat mogelijk ook volgend seizoen het geval.

NAC staat momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Karelse heeft een voorsprong van zes punten op nummer zestien VVV-Venlo. Ten Rouwelaar reageert op de maatregelen die directeur Ed Brusselaar donderdag bekend maakte: het spelersbudget gaat volgend seizoen omlaag.