[EL] Uitslag Sporting Portugal - Athletic Bilbao

Stefan (sportfreak)

Sporting Portugal heeft het eerste duel met Athletic Bilbao in de halve finale van de Europa League gewonnen. De verliezend finalist van 2005 won het duel met 2-1.

In de eerste helft was de thuisclub duidelijk de betere en kreeg het diverse kansen om op voorsprong te komen. Zo gingen twee afstandsschoten van Ricky van Wolfswinkel net naast en belandde een schot van João Pereira in het zijnet. De bezoekers konden daar niet veel tegenover stellen. Het kwam niet verder dan een kopbal van Llorente die over ging en pogingen van afstand van onder anderen Susaeta.

Ook na rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Totdat Bilbao na 55 minuten plotseling op voorsprong kwam. Na een vrije trap van Susaeta kwam de bal via een Portugees been voor de voeten van Aurtenetxe, die daarna zonder problemen kon scoren. Na de goal kantelde de wedstrijd en kregen de Spanjaarden diverse kansen om de voorsprong te vergroten. Grootste mogelijkheid was voor Amorebita, maar zijn schot belandde op de paal.

Langzaam slaagde de thuisclub er daarna in weer het initiatief over te nemen. Een kopbal van Van Wolfswinkel ging nog net naast, na 76 minuten was het wel raak. Insúa zorgde met een geplaatste kopbal voor de gelijkmaker. Vijf minuten later bezorgde Capel met een bekeken schot Sporting Portugal de overwinning.

Sporting Portugal

2 - 1

Atlétic Bilbao

 76' Insúa
 80' Capel
   54' Aurtenetxe 
 
 Gele kaart: Izmailov, Pereira, (Sporting Portugal), De Marcos, Iturraspe, Llorente, (Atlétic Bilbao)
 
Stadion: Estádio José Alvalade, Lissabon
Toeschouwers: 29.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Rui Patrício
Pereira
Anderson Polga
Xandão
Insúa
André Martins (Rubio/76)
Carriço (André Carrillo/68)
Schaars
Izmailov
v.Wolfswinkel
Capel (Bruno Pereirinha/84)
  Gorka Iraizoz
Iraola
Ekiza
Amorebieta
Aurtenetxe
Iturraspe
Herrera (San José/73)
De Marcos
Susaeta (Gómez/84)
Llorente (Toquero/87)
Muniain