Murray door in Monte Carlo na pijnlijke blessure Benneteau

Rosario

Andy Murray heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP 1000 Masterstoernooi in Monte Carlo. De Schot speelde slechts één set tegen de Fransman Julien Benneteau, die op moest geven na een pijnlijke blessure.

Bij een 5-5 stand ging Benneteau hard door zijn enkel, waarna hij het uitkermde van de pijn. De Fransman bleef zo enkele ogenblikken liggen en de respons van de Eerste Hulp bleef zo lang uit dat Murray zelf ijs moest brengen. De Schot beklaagde zich vervolgens over de baan, die vol met gaten zou zitten. De plek waar het gebeurde, een meter achter de baseline bij de tramrails, was ongeveer dezelfde als die waar Monaco tegen Haase ook onderuit ging en zich blesseerde.

Na een minuut of tien te zijn behandeld, waarbij Benneteau aangaf dat ook zijn pols erg pijnlijk was, besloot hij het toch nog te proberen. Meteen na het eerste punt al bleek het niet te gaan, en werd de game aan Murray gelaten, waardoor er even gepauzeerd kon worden. De Fransman was erg gretig om verder te spelen en gaf het andermaal een kans, maar toen hij eenmaal weer achter de baseline stond, gaf hij het alsnog op.

In de kwartfinale mag Andy Murray het opnemen tegen Tomáš Berdych, die de Jappaner Kei Nishikori versloeg. Na de eerste set te hebben verloren met 2-6 won de Tsjech de daaropvolgende sets met 6-2 en 6-4.