Force India F1-team slachtoffer brandbom Bahrein

Rosario

Een huurauto van het Force India Formule 1-team is woensdag in Bahrein geraakt door een brandbom toen de bolide vaststond in de file. Niemand raakte gewond, maar het incident toont wel aan dat de veiligheid rond de Grand Prix van Bahrein niet gegarandeerd kan worden. De teams reisden pas na een lange discussie af naar de natie.

De voorzitter van het Internationale Circuit van Bahrein, Zayed Alzayani, zei dat de demonstranten niet bewust de auto´s als doelwit hadden. "Ze waren gewoon toevallig daar. Het was een geïsoleerd incident.(...) Niemand raakte gewond."

In de auto zaten vier monteurs die allen dit weekend gewoon hun werk zullen uitvoeren tijdens de Grand Prix van Bahrein. Een andere monteur van het team besloot wel huiswaarts te keren. De race gaat gewoon door nadat dit weekend door de FIA bekend werd gemaakt dat de toestand in het land geheel veilig is. Vorig jaar werd de Grand Prix nog wel afgelast door de aanhoudende protesten tegen de overheid in het land, die bloedig werden neergeslagen. Veel teams verwachtten dat ook de editie van dit jaar niet door zou gaan.