Di Matteo: "Bijna perfecte wedstrijd"

Frank (franklop)

Chelsea-trainer Roberto Di Matteo kon zijn geluk niet op na de verrassende 1-0 zege op FC Barcelona in de halve finale van de Champions League. "Dit was een bijna perfecte wedstrijd van mijn spelers. Een uitstekend resultaat ook. We gaven niet al te veel kansen weg en sloegen zelf op het juiste moment toe."  

"Ik moet al mijn jongens feliciteren, niet alleen doelpuntenmaker Didier Drogba. De kansen zijn nu fifty-fifty, mijn spelers zullen in Camp Nou opnieuw moeten bewijzen wat ze waard zijn", aldus Di Matteo. Aanvoerder John Terry sprak zelfs van 'een van de beste wedstrijden van Chelsea in de Champions League-historie'. Hij was met name te spreken over het optreden van doelpuntenmaker Didier Drogba.

"Hij heeft gewerkt als een paard. Hij staat elke wedstrijd weer in zijn ééntje tegenover de beste verdedigers van de wereld, maar op de momenten dat het er om gaat staat hij er. Dat is waar het om draait. We moesten geduldig zijn en onze kansen afwachten. Uiteindelijk hebben we met het hele team een fantastische prestatie geleverd."