Ten Hag nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Frank (franklop)

Go Ahead Eagles heeft Erik ten Hag naar voren geschoven als nieuwe trainer. De Oldenzaler tekent voor twee seizoenen bij de Deventerse club. Ten Hag heeft momenteel geen functie in de voetballerij, nadat hij eerder dit seizoen samen met de ontslagen trainer Fred Rutten vertrok bij PSV.

Bij de Eindhovense club was hij assistent, maar na dit seizoen zal hij als hoofdtrainer en tevens technisch manager aan de slag gaan bij Go Ahead. Bij de Jupiler League-club wordt hij de opvolger van interim-trainer Jimmy Calderwoord. De Schot nam onlangs het stokje over van Joop Gall, die vanwege de teleurstellende resultaten zijn congé kreeg. Sindsdien was Go Ahead naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. "Ik heb diverse gesprekken gevoerd met mensen bij de club en heb daardoor een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en de onmogelijkheden", vertelde Ten Hag aan Voetbal International.

Ook voorzitter Edwin Mulder is blij met de aanstelling van Ten Hag. "Samen met Erik gaan wij een technisch platform samenstellen, waarin alle voetbalzaken en taken komen te liggen. Scouting, het samenstellen van het eerste team en het toewerken naar een beloftenteam in 2013 zijn belangrijke kenmerken."