Ruzie binnen Limburgse PVV over Gül

Redactie

Binnen de PVV in Limburg bestaat onenigheid over de ontvangst van de Turkse president Abdullah Gül. De twee PVV-gedeputeerden hebben besloten dat zij donderdag toch aanwezig zijn bij de lunch met koningin Beatrix en de Turkse president. Fractievoorzitter Laurence Stassen vindt dit 'onbegrijpelijk'.

"Na alles wat de heer Gül heeft gezegd over de PVV en Geert Wilders, is de aanwezigheid van onze gedeputeerden onbegrijpelijk", zegt Stassen. "Na zulke uitspraken over onze partij is deelname aan een gezamenlijke lunch wat de PVV-fractie betreft uitgesloten." De twee gedeputeerden trekken zich hier niets van aan.

Geert Wilders haalde de afgelopen dagen fel uit naar Gül. Op Twitter maakte de PVV-leider hem uit voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist. Eerder noemde Gül Wilders 'een islamofoob die een een extreem geluid verkondigt dat radicalen voedt'.

De Turkse president legt vanaf dinsdag een driedaags staatsbezoek af aan Nederland in het kader van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.