Oscarwinnares Octavia Spencer in moorddrama

dekatophetspek

Octavia Spencer gaat met Michael B. Jordan in het drama Fruitvale spelen. De film gaat over de omstreden moord op de jonge zwarte Oscar Grant op nieuwjaarsdag 2009. Hij werd na zijn arrestatie doodgeschoten door de politie.

Spencer, die dit jaar een Oscar won voor haar bijrol in The Help, speelt Grants harde moeder. Jordan, bekend van zijn rol in Chronicle, onderhandelt voor de rol van Oscar Grant. Acteur Forest Whitaker produceert het drama.

De titel van het filmproject verwijst naar de plaats waar Grant zijn dood vond. De 22-jarige jongen reisde met de trein naar zijn woonplaats. Hij werd op het station met anderen gearresteerd omdat er een gevecht aan de gang was. De agent die hem in zijn rug schoot werd veroordeeld tot twee jaar cel. Het filmdrama gaat over de laatste dag uit zijn leven.

De 39-jarige Spencer heeft een divers filmschema in het verschiet. De actrice gaat spelen in het regiedebuut van Juno-scenariste Diablo Cody met Russell Brand. Daarin is ze te zien als hippe zangeres. Daarna werkt ze aan de sciencefictionfilm Snowpiercer om vervolgens door te gaan naar Smashed, waarin ze een ex-alcoholverslaafde speelt.


Oscarwinnares Octavia Spencer in moorddrama (Foto: Novum)