Tekken Tag Tournament 2 heeft geen betaalde DLC op disk

Johan (DragonFodder)

De retail-schijf van Tekken Tag Tournament 2 zal geen betaalde DLC bevatten. Dat heeft spelontwerper Katsuhiro Harada verklaard in een interview met Eurogamer. Dat wil niet zeggen dat er in de toekomst geen betaalde content kan komen, maar in dat geval zal het gaan om cosmetische zaken.

Hiermee reageerde Harada op de controverse rondom Street Fighter X Tekken, waar een aantal karakters al op de schijf stonden, maar alleen beschikbaar zouden worden indien ze gekocht werden, als DLC. Harada speculeerde wel over het hoe en waarom van de beslissing die Capcom met de Street Fighter-game genomen heeft. Harada denkt dat het te maken kan hebben met het feit dat indien een speler het karakter wel gekocht heeft, maar de andere niet, de data verstuurd bij een multiplayermatch veel te groot zou worden en een te zware belasting zou zijn op het netwerk.

Hoewel Tekken Tag Tournament 2 dus geen content heeft staan op de schijf waar je later extra voor betaalt, zijn niet alle personages meteen speelbaar. Sommige moeten vrijgespeeld worden in de game. Verder krijgen degenen die de game gepre-orderd hebben eerder toegang tot bepaalde personages. Maar dit is dus alleen tijdelijk.

Tekken Tag Tournament 2 komt in september uit voor Xbox 360 en PlayStation 3.

tekken tag tournament 2