Britse tiener veroordeeld voor moord tijdens rellen

Redactie

Een Britse rechter heeft dinsdag een tiener veroordeeld tot acht jaar celstraf. De 17-jarige Darrell Desuze werd schuldig bevonden aan moord op een 68-jarige man tijdens de rellen die vorig jaar augustus Londen in zijn greep hielden.

Desuze heeft bekend schuldig te zijn aan de doodslag op Richard Bowes. Die werd op 8 augustus op straat aangetroffen in West-Londen. Op camerabeelden is te zien hoe Bowes probeert een brandje uit te maken dat de relschoppers hadden aangestoken. Bowes krijgt klappen en valt vervolgens op de stoep. Drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Desuze bekende ook schuld voor gewelddadige misdragingen en vier gevallen van diefstal.

De rechter noemde de dood van Bowes 'zinloos en onnodig'. Het was volgens hem een van de meeste schokkende gebeurtenissen tijdens de rellen.

De moeder van Desuze, Lavinia, werd donderdag veroordeeld voor obstructie van de rechtsgang. Ze verdwijnt achttien maanden achter de tralies. Zij knipte de kleding die haar zoon tijdens zijn daad droeg in stukken en gooide ze weg.