Sony toont netwerkopslagsysteem nasne

Sony heeft 'nasne' aangekondigd, een mediaspeler en opslagsysteem voor netwerken waarmee je kunt streamen naar de PlayStation 3, PS Vita, Vaio, Sony-tablets en Xperia-smartphones. Het is nog onbekend of nasne ook naar Europa komt. De prijs ligt omgerekend op zo'n 160 euro.

Nasne heeft een ingebouwde 500 GB harde schijf en een tuner voor kabel- en satelliet-tv. De opslagruimte kun je uitbreiden door zelf een externe harde schijf aan te sluiten. De PlayStation 3 en de Vita krijgen een app genaamd torne, waarmee deze apparaten altijd toegang hebben tot nasne.

Met nasne kun je tv-programma's opnemen of live streamen naar maximaal twee Sony-apparaten tegelijkertijd. Wanneer je live wilt streamen maakt nasne een exportbestand aan zodat je gelijk kunt kijken terwijl het nog aan het opnemen is. Je zult in staat zijn om meerdere films tegelijk op te kunnen nemen, zo kun je bijvoorbeeld met vier nasnes die verbonden zijn aan de PlayStation 3 ook vier tv-programma's tegelijk opnemen.

Naast tv-programma's kun je ook films, foto's en muziek opslaan en bekijken op andere apparaten die aangesloten zijn op het netwerk.

Sony nasne