Terpstra niet in Tour de France

Peterselieman

Wielrenner Niki Terpstra zal niet deel gaan nemen aan de Tour de France. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step heeft besloten om naar de Olympische Spelen te gaan, de Vuelta a España en het WK op de weg in Valkenburg te gaan rijden.

"Een Tour de France past niet echt in mijn programma. Ik rijd de Ronde van Spanje, want dat is wel weer ideaal met het oog op de WK. Ik moet dus kiezen tussen twee grote rondes, want allebei gaat zeker niet in zo’n jaar als dit," zei Terpstra die een goed voorjaar achter de rug heeft.

Hij werd vijfde in Parijs-Roubaix en ging afgelopen zondag in de slotkilometers van de Amstel Gold Race in de aanval. Die poging strandde halvewege de Cauberg. Hij neemt nu wat gas terug. "Mijn eerstvolgende grote doel is de NK op de weg eind juni in Kerkrade."

Het spijt hem dat hij de Tour dit jaar laat schieten. "Ik ben nu vier jaar achter elkaar in de Tour gestart. In 2010 moest ik helaas al twee dagen na de proloog in Rotterdam ziek naar huis. En in de andere drie gevallen heb ik gemerkt dat een aanvallende renner als ik daar weinig kans heeft op een ritzege. Iedereen binnen de ploeg was het ook volledig met me eens dat de Spelen en de WK betere wedstrijden zijn voor mij om te pieken. Wat overigens niet uitsluit dat ik in de toekomst weer in de Tour start."