Jan Smeets hekelt Pinkpop-kritiek

Monique Verlind (DJMO)

Jan Smeets vindt het jammer dat veel mensen klagen over het programma van Pinkpop. "Pinkpop krijgt altijd kritiek, er wordt ook te veel aan opgehangen", zegt de festivaldirecteur dinsdag in Spits.

Smeets snapt niet dat mensen vinden dat er minder grote bands geboekt moeten worden om kleinere acts een kans te geven. "Een band die goed is, komt er zonder ons ook wel." Wel vindt hij de salarissen van sommige hoofdacts erg hoog. "Een miljoen euro voor Coldplay is natuurlijk ook wel heel erg veel."

Ondanks de kritiek is Pinkpop de laatste jaren steeds uitverkocht. Volgens de 67-jarige Smeets komt dat juist doordat het muziekfestival zo veel grote namen boekt. "Dat blijkt alleen al uit het feit dat er zo veel mensen drie dagen blijven."

De 43e editie van Pinkpop vindt plaats van 26 tot en met 28 mei. Dit jaar staan onder meer Bruce Springsteen, The Cure, James Morrison en Anouk op het festival. Smeets hoopt nog jaren festivaldirecteur te blijven. "Ik denk vaak aan de 51e editie, als het contract met Landgraaf afloopt. Dan ben ik 75, laten we hopen dat ik er dan nog steeds sta als directeur."