Kobayashi rijdt ijzersterke kwalificatie

Peterselieman

Kamui Kobayashi heeft vandaag in de kwalificatie voor de Grand Prix van China Sauber een zeer goede dienst bewezen door de vierde tijd te rijden. Hij eindigde achter de Mercedessen en de McLaren van Lewis Hamilton als vierde, maar mag als derde starten, omdat laatstgenoemde een gridstraf heeft.

"Ik ben zeer tevreden, het team heeft geweldig werk geleverd. We hebben duidelijk progressie geboekt in deze kwalificatie. De derde startplaats biedt natuurlijk geweldige kansen, maar ik ben geen dromer. Het scoren van zoveel mogelijk punten blijft het belangrijkste. We hebben een sterke wagen die normaliter erg goed omgaat met de banden, dus ik kijk vol vertrouwen uit naar de race," zei een blije Kobayashi.

Zijn teamgenoot Sergio Perez reed in Shanghai de achtste tijd. "Dit is een geweldig kwalificatieresultaat voor het team, maar ik had eigenlijk wel op iets meer gehoopt dan de achtste tijd. Mijn eerste runs waren veelbelovend, maar tijdens mijn laatste ronde in Q3 had ik ineens last van onderstuur. Ik heb geen idee waar dat vandaan kwam. Hoe dan ook, het wordt een zware race, maar ik zal mijn uiterste best doen," zei de Mexicaan die bij de vorige race in Maleisië een fraaie tweede plaats behaalde.