Rosberg: "Geweldig gevoel"

Peterselieman

Nico Rosberg heeft aan zin eerste poleposition in de Formule 1 een geweldig gevoel overgehouden. De Duitser zette vandaag in de kwalificatie voor de Grand Prix van China zijn Mercedes op de eerste plaats neer, terwijl zijn teamgenoot Michael Schumacher morgen vanaf plaats twee mag vertrekken.

"Dit is echt fantastisch. Het ging vandaag heel goed en het voelt geweldig om zo mijn eerste poleposition te pakken. Ik verheug me erop om morgen vanaf P1 te vertrekken," jubelde een dolblije Rosberg na afloop. "De baan werd kouder en dat kwam ons goed uit, want de banden werkten daardoor erg goed voor ons. De auto voelde daarnaast ook heel fijn aan. We hebben op het laatste moment nog wat aanpassingen gedaan aan de afstelling en dat heeft zich ook zeker uitbetaald."

Schumacher was blij met de prestatie van zijn jongere landgenoot. "Nico staat erom bekend dat hij goed kan kwalificeren, maar het was wel verrassend om te zien hoe groot het gat was. Zijn ronde was echter fenomenaal en ik ben erg blij voor hem dat hij zijn eerste poleposition heeft gepakt. Dat we morgen naast elkaar staan op de eerste rij, is uiteraard geweldig voor het team en bewijst dat we hier een goede prestatie hebben geleverd."

Over de race kan de zevenvoudig wereldkampioen nog weinig zeggen. "Ik weet eigenlijk niet hoe we er in dat opzicht voor staan.  Ik ben in de eerste race namelijk uitgevallen, terwijl ik in de race daarna bij de start in de rondte werd getikt en me daarna terug moest vechten. Of we deze plekken kunnen vasthouden, is dan ook een vraagteken, maar we gaan onze best doen."