[Premier League] Uitslag Norwich City - Manchester City

donroyco

Manchester City heeft met een 6-1 zege bij Norwich City de spanning in de Premier League weer teruggebracht. Dankzij een hattrick van Carlos Tévez, twee doelpunten van Sergio Agüero en een van Adam Johnson is het gat met koploper Manchester United nog slechts twee punten. United komt zondag in actie tegen Aston Villa.

City had na een aantal mindere resultaten een goede uitslag nodig en de hele ploeg, met Nigel de Jong in de basis, leek daar vanaf het eerste fluitsignaal van doordrongen. De thuisploeg hield verdedigend echter goed stand totdat Tévez en David Silva na achttien minuten met een vlotte combinatie ruimte vonden. De na een lange afwezigheid weer in genade aangenomen Argentijn schoot in de verre hoek raak, al zag Norwich-doelman John Ruddy er niet goed uit.

Even later was er een Argentijns onderonsje tussen Tévez en Agüero die met een dubbele een-twee door de Norwich-verdediging heensneden. Agüero rondde het hoogstandje fraai af door de bal in de kruising te poeieren.

Na rust deed Norwich beter mee en de Canaries leken zelfs op weg naar een gelijkspel. Andrew Surman maakte zes minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer en de huisploeg bleef verder aandringen. Ruim een kwartier voor tijd stelde Tévez de zege veilig door een rebound in te koppen na een door Ruddy gestopt hard schot van Yaya Touré.

De 3-1 gaf City vleugels, want twee minuten later schoot Agüero opnieuw van afstand raak en tien minuten voor tijd maakte Tévez zijn derde van de middag. In de blessuretijd mocht Johnson de eindscore voor Norwich nog moeilijker te verteren maken.


Manchester City-speler Carlos Tévez scoorde drie keer. (Foto: Novum)