Voorn sms'te De Boer: "Goede wissel"

donroyco

Frank de Boer kreeg na de winst op sc Heerenveen een sms'je van assistent-bondscoach Dick Voorn met de complimenten voor het inbrengen van Gregory van der Wiel. De Boer geeft Van der Wiel in de laatste weken van het seizoen de kans zichzelf weer naar topniveau te spelen. De vaste rechtsback van Oranje lag er lange tijd uit met een liesblessure, maar zal de komende weken weer op de rechtervleugel van Ajax te zien zijn.

Dick Cooky Voorn sms'te De Boer na sc Heerenveen - Ajax de tekst: 'goede wissel, coach'. Tussen de regels door liet De Boer blijken dat het naderende EK een rol speelde bij zijn beslissing om Van der Wiel morgen tegen De Graafschap te laten starten. De laatste weken deed Ricardo van Rhijn het zeer verdienstelijk rechts achterin bij Ajax.

"Gregory was tot zijn blessure goed in vorm, heeft altijd zijn stinkende best gedaan voor Ajax, het tot Oranje geschopt en zelfs de WK-finale gespeeld. Tegen Heerenveen viel hij goed in en op de training maakt hij een uitstekende indruk. Het zou oneerlijk zijn om niet met hem te spelen."

"Ook Derk Boerrigter start in de basis", verklapte De Boer een deel van zijn opstelling voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Kolbeinn Sigthórsson, ook terug van een blessure, start nog op de bank. Siem de Jong, die tegen Heerenveen drie keer scoorde, blijft spits.