Kum: ''Met één been veilig''

donroyco

ADO Den Haag is na de 3-0 zege op FC Groningen een stap dichter bij handhaving gekomen. Verdediger Christian Kum blijft bedachtzaam. "In de voetballerij kan van alles gebeuren."

Kum denkt, ondanks de redelijk veilige positie van ADO, nog niet aan vrijuit voetballen. "In de voetballerij kan er altijd van alles gebeuren", zegt de verdediger in gesprek met Haaglanden Voetbal. "We staan nu met één been veilig, maar ik sta het liefst met twee benen veilig. Dus we moeten toch nog wat punten bij elkaar sprokkelen."

Mogelijk begint Kum zondag tegen Vitesse aan zijn laatste vijf wedstrijden voor ADO. Die gedachte speelt echter geen rol bij hem. "Zo ben ik er helemaal niet mee bezig. Ik concentreer me gewoon op de wedstrijden en wat er daarna gebeurt, dat zie ik wel en daar ben ik op dit moment ook helemaal niet mee bezig. Ik wil gewoon eerst zorgen dat ik het seizoen goed afsluit en dat wij als ploeg het seizoen goed afsluiten. En wat er daarna komt, dat zie ik wel."

ADO gaat zondag op bezoek bij nummer zeven Vitesse. Veiligspelen kunnen de Hagenaren zich dan nog niet. Bij winst op Vitesse en verlies van VVV-Venlo bij FC Utrecht groeit het gat met de gevarenzone tot tien punten. Dan moeten er in de laatste vier duels wonderen gebeuren, wil de club uit de residentie nog degraderen.