Fernandez: ''Ajax niet beter dan Feyenoord''

donroyco

Feyenoord kan in de slotweken van het seizoen weer een beroep doen op Guyon Fernandez. Terug van een schorsing heeft de aanvaller zijn mening over de titelrace klaar. 

Het niveau van koploper Ajax schat Fernandez niet al te hoog in. "Het wordt de ploeg de laatste weken ook gemakkelijk gemaakt door de tegenstanders. Ajax was dit seizoen écht niet beter dan Feyenoord", aldus de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ajax werd woensdag in een zetel gezet door misstappen van alle concurrenten.

Ondanks de verwachting dat Ajax zich dus ergens in de komende weken tot landskampioen kroont, vindt Fernandez het geen teleurstellend seizoen voor Feyenoord. "Als wij er in slagen om tweede te worden, is het echt een geweldig seizoen geworden. Gezien het programma is het volgens mij ook echt mogelijk."

Fernandez heeft er vijf wedstrijd schorsing op zitten, nadat hij in februari tegen PSV voor de tweede keer dit seizoen met zijn gedrag in de fout was gegaan. Inmiddels heeft hij gesprekken gevoerd met sportpsycholoog Paul van Zwam.

"Dat is een beetje uit zijn verband gerukt. Alle spelers krijgen voor het seizoen een intakegesprek met Van Zwam. Ik dus ook. Vervolgens mag je hem altijd aanschieten als er behoefte is aan zijn hulp. Het is niet zo dat ik wekelijks bij hem op een sofa lag voor een behandeling."

Fernandez is vastberaden nog een rol van betekenis te spelen in de laatste speelronden van het seizoen. "Ik heb deze competitie maar liefst elf wedstrijden niet meegedaan vanwege een schorsing. Dus voelt het nu wel alsof ik nog iets goed kan maken door belangrijk te zijn in de jacht op Europees voetbal. Ik ben de club wel iets schuldig."