Alderweireld: ''Mogen dit niet meer weggeven''

donroyco

Toby Alderweireld weet dat Ajax de koppositie in de laatste weken van de competitie niet meer uit handen mag geven. Ook volgens hem mag De Graafschap-thuis niet worden onderschat. 

De thuiswedstrijd tegen De Graafschap is relatief makkelijk voor Ajax, dat zal niet worden ontkend. Maar dat juist daarin het gevaar zit beseft verdediger Alderweireld terdege. "We beseffen heel goed dat we iedere keer weer hetzelfde moeten brengen, want anders kan het zo weer kantelen. Maar goed, normaliter mogen we deze uitgangspositie nooit meer weggeven", aldus de Belg op de officiële website van Ajax.

"Het kampioenschap leeft bij de club en immens bij de spelersgroep", gaat Alderweireld verder. "Dat zie je ook aan ons spel." Alderweireld is blij dat de Amsterdammers niet weer in de achtervolging moeten, zoals dat in de voorgaande jaren wel het geval was. "Hoewel we in een zetel zitten moeten we het nog wel even volhouden tot de uitwedstrijd bij FC Twente. Dat wordt een cruciale wedstrijd", zegt hij. "Toch is het wel lekker dat de rollen nu een keer zijn omgedraaid."

Zondag moet dus eerst met De Graafschap afgerekend worden. Alderweireld heeft er zin in. "Ik sta momenteel echt met plezier in het veld. We betreden het veld met de borst vooruit en met een hoop vertrouwen, zonder arrogant te zijn. De Graafschap zal wel inzakken, dus we zullen geduldig moeten blijven", aldus Alderweireld.

Een vroege treffer kan de Amsterdammers in het zadel helpen. "Als de eerste treffer een beetje snel valt, zal het iets gemakkelijker gaan. Zo niet, moeten we toch een snelle, sterke speler als Poepon in de gaten houden."