Vettel gebruikt oude uitlaatconfiguratie

Peterselieman

Sebastian Vettel zal tijdens de rest van het grandprixweekend in China gebruik gaan maken van een andere uitlaatconfiguratie dan zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber. De Australiër kiest voor het nieuwe systeem, terwijl de wereldkampioen van 2010 en 2011 teruggrijpt naar het eerste concept dat voor de RB8 geïntroduceerd werd.

"Sebastian is meer gelukkig met het oude uitlaatsysteem, en dat is iets wat grotendeels met zijn rijstijl te maken heeft. Of hij het in de verdere toekomst blijft gebruiken, staat nog niet vast, maar dit weekend in ieder geval wel," zei technisch directeur van Red Bull, Adrian Newey.

Red Bull introduceerde het nieuwe uitlaatsysteem dat gebaseerd is op dat van Sauber en McLaren tijdens de laatste wintertest en reed hier de eerste twee races van 2012 mee. In theorie zou het beter moeten werken dan het oude systeem, omdat het de gevolgen van het beperken van de geblazen diffuser vermindert. De Oostenrijkse renstal heeft het systeem nog niet helemaal aan de praat gekregen, waardoor Vettel dit weekend voor de oude configuratie kiest en Webber voor de nieuwe.