FOK!filmtips van de dag: Star Trek (2009)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Star Trek 2009 01

Op deze vrijdag de dertiende zou je verwachten dat men wel wat horror op de treurbuis zou programeren. Helaas heeft Jason Voorhees een snipperdag en moeten we het doen met romcom, sciencefiction en komedie. Op RTL8 is de komedie Stranger Than Fiction te zien. In de film draait het om een belastinginspecteur die stemmen hoort. Het verhaal is een leuk gegeven maar het wordt allemaal net iets te traag gebracht om te kunnen blijven boeien.

Star Trek 2009 02

De FOK!filmtip van vandaag is eveneens om 20.30 uur te zien en wel op RTL5. Star Trek is een indrukwekkende sciencefictionfilm van J.J. Abrams. Abrams maakte naam met de serie Lost en is ook met deze prequel, van de originele Star Trek-serie uit de jaren zestig, weer goed op dreef. In de film zien we hoe Kirk en Spock elkaar voor het eerst ontmoeten en elkaar niet uit kunnen staan. Kirk is een losbol terwijl de Vulcan Spock kalm en berekenend is. Toch krijgen de twee steeds meer sympathie voor elkaar en dat komt goed uit als het gloednieuwe ruimteschip de USS Enterprise er op uit wordt gestuurd voor een levensgevaarlijke missie.

Star Trek 2009 03

Om 20.35 uur op Comedy Channel, tussen de vele reclameblokken door, de komedie Austin Powers Gold Member. Bij de zuiderburen van Canvas om 22.35 uur het drama An Education over een dertiger die een relatie begint met een 16 jaar oud meisje. Om 23.05 uur nog meer monsterachtige sciencefiction in het verbluffende Cloverfield, waarin een monsterlijk wezen New York aanvalt. Op Nederland 2 om 23.10 uur de romcom The Notebook en om 23.35 uur kunnen we snotteren bij de Belgen via één met The Ballad of Jack and Rose. Voor de nachtbrakers heeft BBC2 nog meer romcom om 00.50 uur met Down in the Valley en nog meer drama met 02.35 uur met Yella.

Veel kijkplezier.