Tevredenheid overheerst bij Van der Garde

Peterselieman

Giedo van der Garde mocht vanochtend voor Caterham de eerste vrije training voor de Grand Prix van China rijden. De Nederlander kwam onder deels natte omstandigheden in elf ronden tot een negentiende tijd. Na afloop overheerste tevredenheid bij de coureur.

"Dan mag je eindelijk rijden en dan is het zo'n sessie. Afgelopen week kreeg ik te horen dat ik zou mogen rijden en daar keek ik natuurlijk enorm naar uit. Het is jammer dat ik zo weinig heb kunnen rijden," zei Van der Garde die wel meer had willen rijden. Hij reed vier geklokte ronden. "En daarvan waren er drie op intermediates en eentje op slicks."

"Ik maakte bovendien een foutje in die ronde (op slicks), waardoor ik acht tienden liet liggen. Als je die eraf haalt, valt het verschil met Heikki Kovalainen wel mee. Vergeet niet dat hij al jaren bij dit team zit en veel meer met deze auto heeft gereden. Dat hij iets sneller is, baart me dan ook geen zorgen. Het was al met al een goede sessie. Het team was ook tevreden over hoe ik het heb gedaan," zei de Nederlander die zich nu gaat richten op het GP2-seizoen, waardoor het rijden in de F1 er even niet in zit.