Vermist: knuffelpinguïn Pinki

Monique Verlind (DJMO)

De politie in Assen is donderdag helemaal platgebeld door journalisten naar aanleiding van een officieel opsporingsbericht. De politie is namelijk op zoek naar een verloren knuffelpinguïn genaamd Pinki.  

Pinki raakte zaterdag kwijt in het centrum van Assen. Zijn baasje, een jongetje van tien jaar oud, lijdt aan een ernstige vorm van hechtingsstoornis. Door zijn stoornis is het manneke werkelijk ontroostbaar. De pleegvader van het jochie verklaart: `Van de aandacht die er aan gegeven is, is hij wat opgeknapt. Hij is elke avond wel nog steeds ontroostbaar. Hij heeft veertien knuffels van pinquïns, maar dit is de meest bijzondere in zijn verzameling.

Dit is de eerste keer dat er een opsporingsbericht voor een knuffel werd uitgegeven. De politie in Drenthe is niet bang dat er nog meer verzoeken zullen komen voor vermiste knuffels. In Assen hangen op diverse plaatsen posters met het signalement van de knuffel: Oorspronkelijk zwart-wit, nu ietwat smoezelig en circa 30 centimeter groot. Zaterdag verloren in het centrum van Assen.