Scenario 14-jarige Celine van Tol verfilmd

René (MrManiak)

Het scenario Tien Jaar in 1 Dag van de 14-jarige Celine van Tol wordt verfilmd. Ze is de winnares van een wedstrijd van productiebedrijf NL Film. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Z@pplive. Na een pitch van drie finalisten koos een vakjury onder leiding van filmmaker Kaja Wolffers voor het scenario van Celine.

Regisseur Diede in 't Veld gaat de film maken in samenwerking met de jonge scenarist. "Schrijven is mijn allergrootste passie", zegt de winnares uit het Zuid-Hollandse Ter Aar. "Nu gaat mijn grootste droom in vervulling."

Tien Jaar in 1 Dag gaat over de 10-jarige tweeling Sofia en Remco. De twee bezoeken een museum met oude Egyptische voorwerpen. Tijdens een rondleiding raken ze een steen van een piramide aan, waarna ze worden vervloekt. Ze zijn allebei in een klap tien jaar ouder geworden en moeten een opdracht uitvoeren om weer jong te worden.

Drie finalisten mochten hun verhalen in negentig seconden pitchen aan de vakjury. Via internet konden de kijkers stemmen op hun favoriete scenario.

De film wordt nog deze zomer opgenomen en moet in het najaar in première gaan. NL Film wil met Tien Jaar in 1 Dag ook naar filmfestivals. De jeugdfilm wordt gemaakt ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het productiebedrijf.