Hof: Seksrelatie tussen broer en zus strafbaar

Monique Verlind (DJMO)

De Duitse Patrick S. is in het ongelijk gesteld door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in een zaak die hij had aangespannen met betrekking tot de incestrelatie met zijn zus. Hij heeft in zijn vaderland in totaal drie jaar vastgezeten nadat hij meerdere keren veroordeeld was vanwege de relatie. In deze periode liep hun relatie op de klippen.  

S. was in eerste instantie niet op de hoogte van het feit dat hij een zus had, omdat hij op zijn derde in een weeshuis terechtkwam en daarna geadopteerd werd. Zijn, licht verstandelijk gehandicapte, zus leerde hij pas kennen toen hij 24 jaar was. Ze kregen een liefdesrelatie en tussen 2001 en 2004 kregen ze vier kinderen. Twee van hen zijn eveneens gehandicapt.

De advocaat van S. stelt dat het gezin uit elkaar gedreven is door de rechtszaken. S. eiste een schadevergoeding van 36.000 euro omdat Justitie zijn gezin verwoest heeft. Het Duitse Constitutionele Hof wees zijn klacht echter af, en het Hof voor de rechten van de Mens heeft die uitspraak nu bekrachtigd.