Politie deelt kindertekeningen uit aan hardrijders

bennootje

Automobilisten die donderdagochtend in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk in de buurt van twee basisscholen te hard reden kregen kindertekeningen in plaats van boetes. Dat laat de politie weten. Volgens politiebond ACP was het uitdelen van de tekeningen onderdeel van de acties die agenten voeren in hun strijd voor een betere cao.

De controle was gericht op bestuurders die gevaarlijk reden op plaatsen met veel kinderen. Er werden zo'n dertig tekeningen uitgedeeld, gemaakt door kinderen van de scholen in Broek op Langedijk en Oudkarspel. Een bestuurder reed 49 kilometer per uur in een 30 kilometergebied, 'maar het bleef bij tekeningen en blije gezichten', aldus de politie. De politie voert de actie vrijdag ook bij vier scholen in Heerhugowaard uit.

Een informeel gesprek tussen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en de politiebonden over een nieuwe cao voor de politie leverde woensdagavond vooralsnog niets op. De bonden eisen onder meer salarisverhoging en willen dat agenten de mogelijkheid krijgen eerder met pensioen te gaan.