Malieveld krijgt bodem van rottend fruit

Redactie

Op het Malieveld in Den Haag wordt maandag op een aantal plaatsen een laag compost van groente-, fruit- en tuinafval aangebracht. Het gaat om een proef om de grasmat van het evenementen- en demonstratieterrein van extra voeding te voorzien, zodat het gras beter kan groeien. Staatsbosbeheer, de beheerder van het terrein, waarschuwt wel voor 'een andere geur'.

Het Malieveld is vaak het toneel van grootschalige evenementen die de grasmat geen goed doen. Onlangs nog stond er een circus, vond de Pasar Malam Indonesia plaats, was de City Pier City-loop er te gast en vonden er verschillende demonstraties plaats.

De laag met gft-afval moet zo'n vijf tot tien centimeter hoog worden. Staatsbosbeheer denkt dat de stankoverlast maar van korte duur zal zijn. De onaangename compostgeur zou niet langer dan een aantal dagen boven het veld moeten hangen.

Slaagt de proef, dan krijgt volgend voorjaar het hele veld een gft-behandeling. Of de stankoverlast dan ook binnen de perken blijft, vermeldt de organisatie niet.


Malieveld krijgt bodem van rottend fruit (Foto: Novum)