The Hulk herinnert Mark Ruffalo aan vader

Redactie

Mark Ruffalo schrok toen hij de eerste keer een sculptuur zag van zijn personage The Hulk. "Het deed me denken aan mijn vader als hij heel kwaad was", zegt de acteur tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Ruffalo is in de superheldenfilm The Avengers voor het eerst te zien als de groene krachtpatser.

"Ik kreeg een enorme glimlach op mijn gezicht", vertelt de 44-jarige acteur over zijn eerste ervaringen als de Hulk. "Maar ik werd er ook ontzettend bang van." Zijn personage uit The Avengers wordt vormgegeven door motion capture, waarbij de bewegingen van de acteur worden omgezet in animatie.

Ruffalo moest zich voor zijn rol in een strak pak hijsen. "Het gympakje dat je aan moet voor motion capture is niet het meest flatterende kledingstuk", geeft de 44-jarige Ruffalo toe. "Maar ik vond het heel spannend om met die techniek te werken om de hulk tot leven te brengen." De acteur heeft geprobeerd de hulk wat menselijker te maken. "Dat is de reden dat ik deze rol graag wilde spelen. Ik wilde graag uitpakken."

The Avengers is geregisseerd door Joss Whedon. Robert Downey Jr. heeft zich voor de film weer in zijn Iron Man-pak gestoken, Chris Hemsworth is te zien als Thor, Chris Evans als Captain America en Scarlett Johansson als Black Widow. De superheldenfilm van Marvel draait vanaf 25 april in de Nederlandse bioscopen.


The Hulk herinnert Mark Ruffalo aan vader (Foto: Novum)