Schoorel en Sijsling naar kwartfinale, Huta Galung exit

Peterselieman

Thomas Schoorel en Igor Sijsling hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het challengertoernooi in Mersin. Jesse Huta Galung, de derde Nederlander die in Turkije in actie kwam, redde het niet en werd uitgeschakeld.

Schoorel versloeg in zijn partij in de tweede ronde de Roemeen Radu Albot met 6-3 en 7-5. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen Sijsling die veel moeite had om zich te ontdoen van de Fransman Maxime Teixeira. De als derde geplaatste Amsterdammer won de eerste set met 6-2, maar moest de tweede met 4-6 aan Teixeira laten. Hij kwam in de beslissende set met 1-3 achter, maar knokte zich naar een 6-4 setwinst en daarmee de zege.

Huta Galung kwam gisteren al in actie, maar zijn partij werd vanwege duisternis onderbroken. Hij won de eerste set met 7-6 (8), maar verloor de tweede met 2-6 van de Portugees Joao Sousa. Vandaag werd de beslissende set afgewerkt, waarbij de breaks over en weer gingen. Uiteindelijk won Sousa met 5-7, waardoor de Portugees zich bij de laatste acht geplaatst heeft.