Balotelli weer in genade aangenomen

Peterselieman

Het leek erop dat Mario Balotelli dit seizoen zijn laatste wedstrijd voor Manchester City gespeeld had na zijn grove charge in het duel tegen Arsenal, maar coach Roberto Mancini komt terug op zijn eerdere besluit. De Italiaan overwoog zijn landgenoot op de transferlijst te zetten, maar heeft hem nu weer in genade aangenomen.

Balotelli kreeg rood in het duel tegen Arsenal en werd hiervoor door voetbalbond FA voor drie duels geschorst. De charge op Alex Song bleef evenwel onbestraft. Balotelli bood wel zijn excuses aan. "Ik dacht echt dat hij een schorsing van zes of zeven duels zou krijgen. Mario zal dit seizoen zeker nog in actie komen. Hij zal klaar zijn voor het duel met United op 30 april", zei Mancini.

Het duel tegen stadgenoot Manchester United kan beslissend zijn voor de titelstrijd in de Premier League. The Red Devils gingen gisteren met 1-0 onderuit tegen Wigan Atletic, terwijl The Citizens wel met 4-0 wonnen van West Bromwich Albion, waardoor het verschil op de ranglijst tussen de teams nu vijf punten in het voordeel van United is.

"Ik wist niet eens dat ook United vandaag speelde, ik dacht dat ze morgen in actie zouden komen. Het belangrijkste voor ons is dat we het seizoen goed afsluiten, ik ben trots op mijn spelers. De achterstand is te groot voor ons. We moeten blij zijn met het feit dat we in vijftig jaar tijd niet zo’n goed seizoen hebben gedraaid", zei Mancini.