Boerrigter: "De Boer kan geen slechte keuzes maken"

Niels (DerMeister)

Na maandenlang blessureleed maakte Derk Boerrigter woensdag zijn rentree in Ajax 1. De linksbuiten keek terug op een prima avond in Friesland. "Allereerst ben ik natuurlijk blij met de drie punten. We willen met z’n allen kampioen worden en dan zijn die hard nodig", antwoordde Boerrigter correct tegen Goal.com.

"Daarnaast is het voor mijzelf lekker om weer op het veld te staan en 45 minuten te maken." Doordat de wedstrijd al snel in het voordeel van Ajax was beslist, werd de kans op een invalbeurt steeds groter. "Vlak voor rust gaf de trainer al aan dat ik er in de tweede helft in zou komen. Vanaf dat moment ben je wel bezig met je terugkeer ja. Dan weet je: Ik moet mijn best gaan doen straks."

Boerrigter mocht in de eerste helft al warmlopen in het Abe Lenstra Stadion en deed dit onder luid gejuich van de meegereisde Ajax-supporters. "Ja echt fantastisch dat ze dan massaal mijn naam roepen. Dat geeft me echt een ontzettend goed gevoel moet ik zeggen."

Naast de terugkeer van Boerrigter maakte ook Gregory van der Wiel weer zijn opwachting in het elftal van Frank de Boer. Aanvaller Kolbeinn Sigthórsson maakte in een eerder stadium al zijn rentree en viel ook tegen sc Heerenveen weer in. Een extra wapen voor de Amsterdammers, vindt Boerrigter. "De jongens die erin hebben gestaan hebben het fantastisch gedaan en hebben veel wedstrijden gewonnen. Als je dan ziet dat jongens als Kolbeinn en Gregory ook nog eens terugkomen, dan denk ik dat we in de breedte een ontzettend sterke selectie hebben.“

Frank de Boer gaf al aan dat dat hij met een luxeprobleem kampt zodra iedereen weer fit is. "Het is al een paar keer gezegd; we hebben een luxeprobleem. Het is aan de trainer wie hij waar gaat opstellen, maar hij kan geen slechte keuzes maken, want iedereen is gewoon goed." Komende zondag ontvangt Ajax in eigen huis De Graafschap. Staat Boerrigter dan in de basis? "Kan ik nog niks van zeggen, behalve dat ik er echt op hoop."