Amerikaanse Demon's Souls servers offline eind mei

FastRDust

Na langdurig uitstel, heeft Atlus besloten om de servers van Demon's Souls in Noord-Amerika met ingang van 31 mei 2012 te stoppen. "Het is ons en ons personeel bij Atlus een eer geweest om aan dit innovatieve project te mogen hebben gewerkt" aldus uitgever Atlus.

"Het was dan ook heel belangrijk voor ons om de online ervaring zo lang mogelijk in stand te houden, zelfs tot het punt dat andere verkopen hebben geholpen om de servers online te houden, helaas kunnen de online servers niet voor altijd online gehouden worden en het is dan ook erg spijtig dat het einde ook nadert."

"We willen jullie dan ook bedanken voor jullie ongeëvenaarde passie en steun op de Demon's Souls Community de afgelopen twee en half jaar. Het online avontuur mag misschien binnenkort eindigen, maar de herrinneringen - net als elke boss strategie, elk level en alle geheimen - leven voort in de gamers voor wie het spel zo speciaal was."

De servers gaan om 11:59 PM Amerikaanse tijd offline. Atlus heeft besloten om de "World Tendency" nog twee maal te veranderen van 1 t/m 15 mei en van 16 t/m 31 mei, gebaseerd op de stemmen van de fans. Atlus roept daarom iedereen die in het bezit is van Demon's Souls op 31 mei nog eenmaal online te spelen, als afscheid van de online sessies.

De singleplayer blijft ongwijzigd en kan na het offline gaan van de servers gewoon nog gespeeld worden. Of de servers voor de EU ook binnenkort offline gaan is nog niet bekend.

Demon souls