Resident Evil 6 telt drie hoofdpersonages

Stefan Walthie (StefanW)

De actiegame Resident Evil 6 vertelt het verhaal over de uitbraak van een zombievirus vanuit drie verschillende perspectieven. Gamers stappen hierbij in de schoenen van twee bekenden en een nieuw personage.

Centraal in de game staat een onderzoek naar het C-virus, een mutatie van het vertrouwde zombievirus waardoor nieuwe monsters ontstaan. Dat heeft Capcom dinsdagavond bekendgemaakt.

Elk van de verhalen kent volgens uitgever Capcom een andere sfeer. Het verhaal van de in China werkende Chris Redfield, bekend uit Resident Evil 5, is gericht op actie. Het hoofdstuk van Leon Kennedy (Resident Evil 4) in de Verenigde Staten draait meer om de kunst van het overleven. In het derde hoofdstuk zoekt Jake Muller, een nieuw personage, naar duidelijkheid rond de zombieplaag in Oost-Europa.

Mensen die geïnfecteerd zijn met het C-virus kunnen in verschillende typen zombies veranderen. Capcom laat de zombies voor het eerst geweren gebruiken. Het horrorspel ligt vanaf 2 oktober in de winkel voor PlayStation 3 en Xbox 360.